“Nu mi-am echivalat niciodată studiile făcute în străinătate în România. Eu nu am avut nevoie de o astfel de echivalare. Înţeleg foarte bine unde bateţi. Aceată problemă a echivalării este o problemă pur formală, ea trebuie făcută pentru cei care au nevoie să-şi echivaleze studiile”, a declarat Daniel Funeriu.
Potrivit sursei citate, Daniel Funeriu a terminat clasa a XII-a la Lycée International des Pontonniers, din Strasbourg. În acelaşi oraş, şi-a luat şi diploma de inginer în chimie, dar şi titlul de doctor. În total, ministrul are 5 tipuri de studii, pentru care nu s-a făcut echivalarea în sistemul educaţional românesc pe care îl reprezintă. Pentru recunoaşterea diplomei de bacalaureat, ministrul ar fi trebuit să depună la Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a diplomelor, un dosar cu următoarele acte: o cerere scrisă, situaţia şcolară, şi diploma de bacalaureat cu o ştampilă specială, numită Apostila de la Haga. Dacă ar fi făcut acest lucru, studiile i-ar fi fost echivalate în 30 de zile.
Un telespectator Antena 3 a trimis lista cu antetul Ministerului Educatiei din Franta cu absolventii liceului din Strasbourg 1989 in care se afla si DANIEL PETRU FUNERIU ,in dreptul caruia scrie PASSE SECOND GROUPE si nu ADMIS. El a fost respins la probele scrise si i s-a dat o a doua sansa la oral.
In Franţa, pentru a lua Bacul trebuie să obţii cel puţin 10 puncte dintr-un total de 20. Pentru elevii care au obţinut între 8 şi 10 puncte se organizează un examen suplimentar oral din două materii. Dacă elevul obţine 10 din 20 de puncte după examenul suplimentar, atunci bacalaureatul este trecut, dar la limită.
Este jenant sa avem un ministru al educatiei care la bacalaureat a obtinut PASSE SECOND GROUPE.
Desi , cu intarziere, dupa 24 ore, Funeriu a negat aceasta lista, spunand ca este falsificata, nu a prezentat documente care sa sustina acest lucru, adica o diploma de bacalaureat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu