Eliminarea senatorului Mircea Geoana din PSD s-a dovedit ca a fost o prostie,deoarece topul încrederii este dominat de lideri proveniţi din Opoziţie care ocupă primele cinci locuri ,pe locul 4 fiind dl.Geoana Liderul PSD, Crin Antonescu, este primul clasat cu 27,7%, în timp ce şeful social-democraţilor, Victor Ponta, are 25,7%. Pe locul trei se află senatorul liberal Teodor Meleşcanu cu 15,8%, în timp ce preşedintele Senatului, Mircea Geoană, are 14,5%. Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, are 12,8% aprecieri pozitive.
Alianţa Opoziţiei,USL era cotată la 52% în octombrie în condiţiile în care, înainte de formarea Uniunii Social Liberale, cele două partide componente, PSD şi PNL, aveau împreună 58%,ajungand azi, in noiembrie ,dupa scandalul Geoana la 47%.Acest fapt se datoreaza in special dezamagirii electoratului care a interpretat ca o batalie pe ciolan excluderea lui Geoana din PSD si de la sefia Senatului,scandalul durand aproape o luna de zile ,fara ca Ponta si USL sa aiba argumente pertinente.
Cred că n-a mai mirat pe nimeni faptul că în ultimul sondaj IMAS, celebra coaliţie a opoziţiei USL a adunat numai 47 % din intenţiile de vot ale românilor. După ce anul trecut, prin toamnă, liderii USL se scăldau în barometrele de opinie la peste 61% dintre sufragii, azi au ajuns sub 50% şi cred că vor continua să cadă pe topoganul electoral. Cum se explică o astfel de cădere într-un moment când în orice democraţie normală, în care o ţară se zbate în criză, iar partidul de guvernare e măcinat de anchetele anticorupţie, opoziţia să fie în cădere liberă?
E o curiozitate sociologică de care se fac vinovaţi liderii imaturi şi infantili politici ai USL: Crin Antonescu şi Victor Ponta. Liderii opoziţiei în loc să vină cu proiecte, programe de dezvoltare şi să coaguleze lideri politici şi ai societăţii civile, ei se ocupă de exluderea lui Mircea Geoană din partid şi de suspendarea lui Băsescu, un subiect deja răsuflat şi eşuat electoral în 2007. Reîncălzirea suspendării şi exluderea preşedintelui Senatului Geoană nu a făcut decât să abată atenţia opiniei publice de la cazurile de corupţie din ograda Guvernului. Nu am uitat nici cum mai acum un an de zile profesorul de istorie la FF Crin Antonescu încerca să-l excludă din partid pe fostul premier Tăriceanu, un personaj politic consistent care i-a ţinut piept trei ani lui Băsescu. Lumea românească ce să mai creadă despre un proiect al opoziţiei, când vede că liderii acesteia se canibalizează între ei. Crin Antonescu nu are cum să mai aibă credibilitate, când acum un an se pupa pe bot la toate televiziunile cu Mircea Geoană, ca în prezent să sară în sus de bucurie, ca un oligofren electoral, că fostul lui partener a fost exclus din USL, ca incompetent şi om ne-bun de nimic. Logica ne spune că dacă Geoană a fost aruncat la gunoiul istoriei de opoziţie ar trebui să urmeze şi Crin Antonescu după el că doar a fost aliat, partener şi prieten de platou de televiziune cu „prostănacul”. Aşa-i în tenis! Crin Antonescu prin exluderea lui Geoană din PSD recte USL şi-a pierdut credibilitatea electorală. În concluzie s-a terminat cu candidatura lui Crin Antonescu la preşedinţia România din 2014.
Ca cetăţean simplu al României aş dori mult să avem parte de o opoziţie puternică, cu lideri charismatici, pliată pe programe economice, proiecte şi soluţii morale pentru regenerarea societăţii româneşti. În schimb văd un USL, confuz ideologic, care se auto-macină în excluderi, care se ocupă de subiecte răsuflate şi nu e în stare să coaguleze oameni politici noi şi credibili pentru a câştiga alegerile din 2012. Mircea Geoană şi-a spălat păcatele în faţa opiniei publice cu celebra sintagmă, de la şedinţa de excludere, „Adio, tovarăşi!”, care a îngropat alianţa liberalo-socialistă. Cu Victor Ponta şi Crin Antonescu la cârmă şi cu Năstase, Iliescu şi Voiculescu în umbră, USL-ul va pierde alegerile cu brio din 2012, dacă nu se va desfiinţa până atunci. Cu astfel de lideri mărunţi şi preocupaţi să dea oamenii afară din partid, opoziţia riscă să rămână încă un mandat pe tuşe până în 2016. Păcat că românii între o putere uzată de guvernare cu acte de corupţie şi o opoziţie infantilă şi-au pierdut orice speranţă de mai bine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu